Темата на брифинга е това, че ние внесохме писмо до президента Румен Радев с копие до министър-председателя и Министерски съвет на Република България, в което настояваме в преговорния екип, който ще бъде изпратен за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/ да бъдат включени президентите на синдикалните организации в България. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от партия "Възраждане“ Искра Михайлова, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

Миналата седмица имахме срещи с представители на синдикалните организации, които поеха ангажимента и отговорността да се включат в този екип, ако им бъде позволено, с идеята да настояват решението на Народното събрание от преди няколко седмици, което касае Плана за възстановяване в част "Енергетика“ по предоговаряне на условията по декарбонизация в частта, която касае произвеждане на ел. енергия от въглища, обясни Михайлова. "Ние смятаме, че те ще защитят най-добре както работещите в сектора, така и позициите, които всички парламентарно представени партии заеха чрез това решение, което беше взето от НС“.

В условията на предизборна ситуация ние от "Възраждане“ предлагаме това с идеята да избегнем политически противоречия и боричкания в периода на едни много важни за България преговори, допълни още Михайлова.