"Възраждане" и ИТН се съмняват в безпристрастността на служебния кабинет, а освен това заподозряха подготвянето на коалиция след изборите. Това стана ясно от изказванията на лидерите на ПГ на "Възраждане" и "Има такъв народ" - Костадин Костадинов и Тошко Йорданов, предаде репортер на "Фокус"

"Това, което виждаме на пръв поглед, е един добре балансиран кабинет с представител, които добре балансират между трите доскоро управлявали партии - ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. В него фигурират имена, които в годините назад са били публично свързани и продължават да се свързват с тях", заяви Костадинов. 

Той определи реакцията на ПП-ДБ като лицемерна, след като последните напуснаха консултациите. По думите му те имали достатъчно представители в него. 

"Добре балансиран кабинет, който може би подготвя вече една втора торйна коалиция. Вече може би строго балансирана и контролирана", заяви Костадинов.

"Няма как да имаме доверие на такъв кабинет, че може да проведе честни и свободни избори", категоричен бе той. 

От ИТН определиха промените в Конституцията като безсмислени. Лидерът на ПГ Тошко Йорданов отново призова поправките да бъдат ревизирани. 

"Нашето мнение, че включително тази консултация след така направените промени в Конституцията, е демонстрация на безсмисленост", заяви Тошко Йорданов

Той също изрази съмнения, че служебният кабинет може да бъде повлиян партийно.  

"Съвсем логично е да имаме съмнения за партийно влияние в този служебен кабинет. Бих казал, че този кабинет е наистина на ПП-ДБ и Христо Иванов, защото господин Главчев те го избраха с техните гласове за председател на Сметната палата", заяви лидерът на ИТН.