26 от общо 28 области са с предупреждение за опасно време днес. Това е видно от сайта на НИМХ.

Жълт код е в сила за почти цялата страна. Предупреждението е за силен вятър, който в комбинация със значителни валежи от сняг ще създаде условия за виелици и навявания.

Единствено Бургас и Ямбол са пощадени от капризите на зимата.

Минималните температури ще са между минус 3° и 4°, а максималните - между 2° и 8°.

Ще преобладава облачно време. На много места в Северна България и планините ще има валежи, предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините времето ще бъде динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

През нощта и в неделя с умерен и силен вятър от север ще нахлува по-студен въздух. Валежите ще продължат, значителни по количество в Северна България и планините, а през нощта срещу понеделник - в източните райони. Дъждът навсякъде ще премине в сняг, остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижат съществено и към 14 часа в по-голямата част от страната ще са около и под 0°.

В понеделник в Източна България ще остане много ветровито, облачно, с валежи от сняг. В западните райони валежите ще спрат, вятърът ще отслабне, а по-късно през деня и облачността ще се разкъсва. Застудяването ще продължи, минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните - между минус 6° и минус 1°.

Във вторник и сряда над Западна и Централна България облачността ще намалява, до временно и предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи.