Жената, която бе простреляна при убийството на бизнесмена Алексей Петров, се възстановява. Оказва ѝ се психологическа помощ. Тя е разпитана няколко пъти. Дала е достатъчно данни за описанието на извършителя и за неговото поведение по време на стрелбата. Това каза в bTV главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

На въпрос къде е извършителят той заяви, че предположенията са много – възможно е да е у нас, но е възможно и да не напуснал България.

"Убийството на Алексей Петров е предумишлено, много добре организирано.

Според него е вероятността да се уставни извършителят е много малка

Той е с много сериозен бекграунд и в момента продължаваме да изследваме различни етапи от неговия живот“, каза Живко Коцев.

Алексей Петров беше убит на 16 август по обяд, докато се разхожда на Витоша, с два куршума – в главата и гърба. При покушението беше простреляна и жената, с която Петров бил в планината.

Относно атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев Живко Коцев обясни, че се работи активно с прокуратурата и с Европол. По това разследване обаче не може да даде абсолютно никаква информация.

Личното кадрово дело на Алексей Петров е разкрито като на член на ръководството на Националния осигурителен институт, представляващ Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Според документите Петров влиза в системата на МВР от 1977 г., когато постъпва в средното милиционерско училище в Пазарджик. Профилиран е в работата на щурмовите групи, изпълнява сложни и опасни задачи. Отличен спортист с черен колан по карате, многократен републикански шампион.

В психологическата му характеристика е определен като целенасочен, принципен човек. Алексей Петров от четвърти клас се явява на всякакви изборни длъжности - отряден председател и комсомолски секретар.