Това е тежко убийство, свързано с разчленяване и изгаряне. Извършителят е осъждан преди по-малко от година за нанасянето на средна телесна повреда над мъж, също от село Новачене. Тогава обвиняемият е получил три месеца ефективно наказание с три години изпитателен срок. Това каза по време на брифинг ръководителят на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова относно жестокото убийство отпреди няколко дни, предаде репортер на "Фокус".

Жертвата (Кънчо Сираков) е на 58 години, а със своя нападател са били "приятели по чашка". В къщата на обвиняемия Огнян Наков (76 г.) са открити човешки кости и брадва със следи от кръвта на жертвата.

По първоначални данни смъртта е причинена посредством нанесени удари с брадва по цялото тяло на жертвата.

В хода на разследването са събрани доказателства, въз основа на които наблюдаващият прокурор е направил обосновано предположение за виновността на Огнян Наков. Той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление и е задържан за срок до 72 часа.

Спорът между двамата е възникнал заради часовник, извършителят е обвинявал жертвата си в кражба. Убийството е извършено по особено жесток начин. След като е извъшил престъплението, по време на проливен дъжд, обвиняемият е запалил голям огън в двора си, което озадачило жителите на селото.

"Извършителят е заловен за по-малко от ден", посочи директорът на ОД МВР-София, старши комисар Тихомир Ценов.

"Жертвата е неосъждан, водил е скитнически начин на живот и всички в селото са го познавали", заяви комисар Ценов.