Полицията откри кости и обгорени човешки останки в двора на къща в село Новачене. Най-вероятно, те са на 58-годишен мъж от селото, обявен за общонационално издирване. По неофициална информация, тялото на жертвата е разчленено, а след това е запалено, за да се прикрият следите. От държавното обвинение съобщиха, че се работи по версия за извършено убийство.

Заподозреният е 76-годишният Огнян Наков, който е задържан за 72 часа.

Заподозреният за зловещото убийство живее в София. Използвал къщата си в Новачене за вила. С убития били приятели и редовно пиели заедно, разказват местните жители.

"Събираха се да пият заедно, не знам. Жестоко е наистина, не знам какво стана", заяви пред БНТ Васил, братовчед на убития Кънчо. 

На въпрос дали е имало проблеми за пари, той отговори с "не".

"Това за мен е извън човешките граници, така да го убият, така да го насекат, така да се подиграват с тялото на човека", добавя Мария.

В двора на къщата на 76-годишния Огнян Наков, който е заподозрян за убийството на своя приятел Кънчо Сираков са открити останки от тялото на 58 годишния мъж.

Това не е първо престъпление за заподозрения. През 2020 г. той нападнал с брадва бащата на бившия кмет на селото. Огнян имал и бизнес в селото - гледал кози и държал заведение. Ставал агресивен след употреба на алкохол. Веднъж ударил и човека, който се грижел за козите му.

"Той известно време беше добър, но после вече нещо превъртя, имаше кози и той веднъж ми вика бегай и ме удари по носа и аз избегах. Той е един човек, с мустаци, работил преди на влаковете в София, после викат че имал жълта книжка бил луд",

каза Христо.

Убиецът и жертвата последно са забелязани заедно в събота. Кънчо помагал на Огнян с торбите с пазар по баира. Ден по-рано между двамата е имало и скандал. Разследването по случая се води от Софийската окръжна прокуратура.