Моят доста дълъг опит на съдебен и криминален репортер ми подсказва, че завръщането на Васил Божков в България, наред с убийството на Алексей Петров, не са случайни криминални събития, които се следват едно след друго. Това заяви разследващата журналистка Анна Заркова в ефира на БНТ. 

Според Заркова в момента се извършва ремонт на статуквото и на свързаните с него корупционни механизми.

"Разликата е, че днес говоренето за войната е удобно прикритие за това. Поръчковите убийства и тогава, и сега представляват триене на човешката памет, триене на паметта за кухнята на прехода и по-специално за мръсотиите в кухнята на прехода, които се създават от тайните служби - сегашни и бивши.", допълни още тя.

За разследващия журналист превръщането на политическа власт в икономическа е нещо познато, което сме виждали след 10 ноември, когато властта беше предадена от едни комунисти на други.

Те са част от една не случайна поредица от криминално-политически събития, която бележи важен политически процес. По думите й тази поредица от събития бележи края на един задкулисен етап от нашия преход към демокрация и бележи началото на нов етап от прехода към демокрация, който е задкулисен.