Натоварен е трафикът за товарни автомобили, които идват от Гърция към България заради ремонт. По-бавно е преминаването, отново за камиони, в посока Румъния и Турция. За леките коли не се съобщава да има затруднения при пресичането на държавните ни граници. Това става ясно от сводката на "Гранична полиция" валидна за тази сутрин.

Припомняме, че България е вече част от шенгенското пространство, но непълноценно и за наземното придвижване все още се извършва граничен контрол. Същият се отнася и за двата моста над река Дунав.

Ето и подробности и препоръки от ГДГП:

Границата с Гърция: Трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на вход товарни автомобили.

Затруднено е преминаването през ГКПП "Кулата“/ "Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП "Промахон“ ще продължат до 16.04.2024 г.

През граничните пунктове  "Маказа", "Златоград“ и "Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на  ГКПП "Видин"  и ГКПП "Кардам"  ГКПП "Оряхово" ,и ГКПП "Дуранкулак"  на изход за товарни автомобили.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Границата с Република Турция: Трафикът е интензивен на  ГКПП "Капитан Андреево"  на изход за товарни автомобили .