Започва почистване на боклуците около българо-турската граница, образувани вследствие на мигрантския натиск. Акцията ще се проведе на 6 април. В нея ще се включат и  включат служители на общината и Държавното горско стопанство в Елхово, информира кметът на община Болярово Христо Христов. 

"Екоакцията неслучайно се провежда в Седмицата на гората. Замърсяването на големи територии около границата се превръща в постоянно явление през последните две-три години", допълва той.

В приветствие по повод Седмицата на гората Христов подчерта важността от опазване и грижа за околната среда и горите:

"Поддържането на горите е изключително важен отрасъл за община Болярово, която стопанисва 5291.8 ха общински гори.

Използвам повода отново да благодаря на Общинското звено "Гори", на РУГ-Сливен и ДГС-Елхово за съдействието, което ни оказахте при своевременното изготвяне и утвърждаване на Горскостопанския план на горите, собственост на Община Болярово и последващите действия по стопанисването на общинския горски фонд.

Една от целите, която си поставихме с този план, е и да се увеличи залесяването. Именно такива действия предприехме с общинското звено в първите месеци на 2023-та година, като подобни кампании ще продължат и занапред.

Община Болярово е член и на Асоциация "Общински гори" и аз като кмет на общината, като заместник-председател на асоциацията, а и като председател на Ловно-рибарско сдружение "Странджа", съм приел като мисия опазването и развитието на икономическите, социалните и екологични функции на общинските гори и природните богатства".

Пролетното почистване на сметища обхваща всички 20 населени места в община Болярово, а не само тези около границата. Раздадени са допълнително съдове за отпадъци и големи чували по селата. Организирано е сметосъбиране и сметоизвозване.