Започнаха срещите за съставяне на правителство. Контактната група, водена от Росен Плевенелиев и Соломон Паси, се среща с коалицията ‘‘ГЕРБ-СДС‘‘.

Десислава Атанасова откри срещата с думите, че само посредством търсене на диалог може да се излезе от трудната ситуация, в която се намира държавата

“Това е част от търсенето на начин за диалог между политическите сили в една твърде сложна ситуация. Ситуация на кризи, пред които е изправена държавата ни“.

“Вчерашното ни решение бе обосновано на разума. На това, че законодателната власт на Република България трябва да произвежда решения и те не бива да са свързани само със структурата и функционирането на българския парламент, а трябва да са предимно за хората. Хората, които са гласували за всяка една от партиите, очакват, че политиците ще взимат решения с мъдрост, с разум и с грижа за народа. Символно е, че тези разговори се провеждат в сградата на българския парламент", добави тя.

Десислава Атанасова също каза, че е време за обединение между отделните политически сили, защото няма нищо по-значимо от каузата "България". 

Редно е сега да покажем силата на съединението, да загърбил политическите си пристрастия и да търсим диалог. В момента няма нищо по-важно от каузата "България" “.