Започна срещата между ПП "Български възход“ и контактната група Плевнелиев-Паси за съставяне на правителство, предава репортер на Агенция "Фокус". 

Бившият президент Росен Плевнелиев откри срещата с молба към ПП "Български възход" да бъдат диалогични и да помислят за българския народ, за да може страната да излезе по-бързо от кризите, в които се намира. 

"Днес трябва да види правилния подход. Ние искаме обществото и държавата да успеят. Когато политическите партии не си говорят, не търсят диалога, не търсят съгласие, няма успех. Тези консултации са отворени и публични. Те не целят оформянето на коалиции или правителство, а намирането на решение", заяви Плевнелиев. 

От ПП "Български възход" обещаха, че ще съдействат на всяка политическа формация с цел да разрешат проблемите на българските граждани. 

"Събираме се в парламента, за да си взаимодействаме. Нашата цел е една – да решаваме проблемите на българското общество, които са и наши проблеми. Ние смятаме, че само чрез взаимодействието между политически партии можем да излезем от ситуацията. Чрез война, чрез обиди, чрез упорство и инат няма как това да се случи"