Заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев проведе среща днес в МВнР с държавния министър на индустрията, търговията и инвестициите на Федерална република Нигерия Мариам Катагум, информираха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Работната визита в България се реализира по покана на министъра на икономиката и индустрията г-н Никола Стоянов.

Двамата дипломати изтъкнаха традиционно добрите партньорски отношения между България и Нигерия и се обединиха около позицията за необходимост от продължаване на взаимодействието между страните за задълбочаване на политическия диалог.

По време на разговора в светлината на добрите двустранни отношения бяха обсъдени и възможността за отваряне на нигерийско посолство в София, както и реципрочност на визовите такси, което би повлияло благоприятно върху търговско-икономическите взаимоотношения.

В рамките на срещата бяха обсъдени теми свързани с утвърждаване на сътрудничеството в свери от взаимен интерес, сред които енергетика, търговия, земеделие, инвестиции и информационни технологии, както и образование.