Апелативен съд - София ще се произнесе с решение в срок по делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата с две жертви на 5 юли 2022 г. на бул. "Черни връх" в столицата.

Съдът днес заличи от делото искана от защитата на подсъдимия свидетелка, която вече година не може да бъде точно идентифицирана и намерена на адрес, въпреки че адвокатът твърди, че е разговарял с нея по телефона и я е поканил да дойде да даде показание в съдебната зала.

В пледоариите прокурорът по делото настоя САС да потвърди изцяло първоинстанционната присъда от 20 години затвор; същото искане имаха и частните обвинители по делото.

Те са категорични, че вината на Семерджиев е безспорно доказана. Защитата на Семерджиев обаче настоява за връщане на делото за ново разглеждане, тъй като според него няма доказателства, че клиентът му е шофирал автомобила във фаталната вечер и е извършил престъпленията, за които е подсъдим - причиняване на смърт на две лица на тротоар при управление на автомобил със 166 км/ч, след употреба на наркотици, с фалшиво свидетелство за правоуправление и подменени табели и бягство от местопроизшествието веднага след катастрофата.

Самият Семерджиев също настоя делото да бъде върнато за ново разглеждане.

Съдът ще се произнесе в законовия срок, който е до два месеца.