"Клиентелизмът напуска БСП, след като не успя да изпълни поставената задача по овладяването на партията, смяната на ръководството и председателя и превръщането на БСП в една послушна и удобна партия.“ Така зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров коментира напускането на партията на част от пернишката организация, съобщиха от пресцентъра на БСП.

На брифинг пред медиите той обясни, че от левицата не са изненадани от това действие и го определи като последователно. "В последните години пернишката организация в крайна сметка се беше превърнала в един придатък на общинската организация“, каза още той.

Според Зафиров този акт е начало на оздравителен процес. "Тези хора така или иначе не са част от БСП, те не работят за партията. Показват го и резултатите от последните няколко парламентарни избори, където е видно, че те работеха за други политически сили“, посочи социалистът.

Зам.-председателят на БСП призова напусналите да се откажат и от постовете, на които са избрани, благодарение на партията. "БСП не е брошка, която можеш да закичиш на ревера си само, когато имаш интерес от това. В момента те причиняват едно огромно разочарование на своите избиратели“, обясни Зафиров и допълни: "Затова най-достойно е да напуснат постовете, на които са избрани, всички те, включително и Станислав Владимиров - любимият кмет на Бойко Борисов“, заключи той.