През нощта над повечето райони от страната явленията временно ще затихнат, но на отделни места ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът почти ще стихне. Утре отново на много места в страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се и градушки.

Почти без валежи ще бъде в западните и централните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София около 22°. През нощта срещу сряда явленията ще затихнат, а облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее.

През последния ден на май и в началото на юни ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ, главно над Западна България, а към почивните дни над по-голямата част от страната и още преди обяд, ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в началото на периода, главно в планинските райони, към събота-неделя на много места в страната.

Остава и с повишена вероятност в отделни райони за интензивни явления, с гръмотевични бури и градушки. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°, към почивните дни слабо ще се понижат, в отделни райони в Западна България е възможно да остават и под 20°. Преобладаващият вятър през периода ще бъде от изток, в началото до умерен, през следващите дни - слаб, в много райони ще стихва.