Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов. Това заяви в "Денят започва" зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров.

"Медийните ми изяви на 2 и 3 май са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и самия Борислав Сарафов, като даже той заяви на останалите зам.-директори и говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите".

Той заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.

"Израелският специалист, който беше на местопроизшестието за кратко време, изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект".

Той не коментира подробности около разследването, защото няма право, но заяви, че на всички е пределно ясно, че главният прокурор е бил сам в автомобила. Смята, че фокусът се е изместил върху израелския експерт и семейството на Гешев.

Ясен Тодоров потвърди, че той е завел израелския специалист до мястото на взрива и подчерта, че той сам е предложил съдействие.

"Бих отишъл с най-голямо удоволствие на изслушване в парламента, но само при положение, че това стане при закрити врата и без телефони, които записват."