През нощта ще преобладава ясно време, с по-значителна облачност над Северна България. Там ще духа до умерен западен вятър, докато на юг ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, по-ниски на места в Югозападна България, в София - около 0°, съобщи за "Фокус" дежурният синоптик на НИМХ Георги Цеков. 

Утре вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в Северна България - силен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над североизточните райони - по-често значителна, но ще е почти без валежи. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, в София - около 15°.

 

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие, но ще е без валежи. Ще духа умерен западен вятър, в северните райони ще е временно силен. Максималните температури ще са 15-17°, температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, но ще е почти без валежи. Там и северозападният вятър ще е силен, докато в масивите на юг ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

 

В неделя ще има разкъсана средна и висока облачност, вятърът ще отслабне, ще е до умерен от запад-югозапад. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 17° и 22°. В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и отново ще се усили, с него дневните температури за кратко ще захладнее. Облачността ще се увеличи, но само на отделни места, главно в Северна България и източните райони ще превали слаб дъжд, в планините над 1500 м - слаб сняг. Във вторник ще остане ветровито, но облачността бързо ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево. Дневните температури отново ще се повишат, максималните ще са между 15° и 20°.