Метавселената може да бъде пространство за бизнес. Със сигурност ние сме там. Това, което правим от години, е да работим с компании които  разработват тази метавселена, компании от IT сектора. Наистина е уникално това, което се случва, защото виждаме как физически препятствия като граници и време могат да бъдат преодолени, благодарение на метавселената (б.ред.:Метавселената е виртуален свят, комбинация от виртуални технологии, включително видеоконференции, игри като Minecraft или Roblox, криптовалути, имейл, виртуална реалност, социални медии и стрийминг на живо). Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" Вяра Стефчева – експерт в употребата на AI за маркетинг цели, в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" .

Стефчева допълни, че в тази метавселена се случват много интересни неща - има игри и събития, учи се по-лесно, придобиват се нови професионални умения и е място за кариерно развитие. Дигиталният маркетинг също се променя след появата на изкуствен интелект.

"Това, което наблюдаваме, е че работата ни става по-забавна, по-лесна, можем да си каним чатботове, изкуствен интелект, ChatGPT в срещите, да се допитваме за съвети и да ни помага да вършим работата си по-бързо", допълни тя.

Стефчева подчерта, че изкуственият интелект помага не само при скучната работа, но и при креативната дейност, защото може да бъде много добър дизайнер и да измисля креативни концепции.

По отношение на развитието на изкуствения интелект в близкото бъдеще, Стефчева каза:

" Виждам, че все повече сме свързани с интернет. Дали ще сме киборги като от някакъв филм не знам, но ние в момента сме постоянно с телефон в ръка. Това, което си представям, е всеки път, когато имаме нужда от допълнителна информация, просто да я получаваме в реално време и да бъдем още по-добри експерти в това, което правим, да развиваме умения и да учим по-бързо".

От думите й стана ясно, че изкуственият интелект може да се използва дори за създаване на лични диети с предпочитани и здравословни храни, да изгради цял хранителен режим, особено полезен за настъпващата пролет.

Бистра Окереке