"Цялата дирекция заслужава една голяма колективна награда. Вие сте хората, които бяха там и начинът, по който сте представили България е много достоен. Това заяви служебният вътрешен министър и вицепремиер Иван Демерджиев на церемония по награждава на пожарникарите за техния висок професионализъм и изпълнен дълг, който показаха в спасителните операции след опустошителните земетресения в Турция, предаде репортер на "Фокус".

Началникът на Районната служба в Горна Оряховица, главен инспектор Георги Тодоров получи наградата "Пожарникар на годината – 2022“. Отличието му бе връчено от министър Демерджиев.

По думите на вицепремиера всеки забелязва качеството на дейността на пожарникарите и посочи, че е получавал десетки и стотици благодарствени адреси всеки ден.

"В рамките на този момент поемам ангажимент към доброволците - Законът за доброволчеството да бъде разработен като законопроект към Народното събрание", обяви министърът.

"Вие сте достойни хора, които навсякъде правят и невъзможното, за да спасят поне още един човешки живот", допълни още той. 

Припомняме, че България бе една от първите държави, която изпрати помощ на югоизточната ни съседка след разрушителното бедствие.