Аз не знам дали този човек е експерт. Това каза на изслушване в парламента вътрешният служебен министър Иван Демерджиев за израелския експерт, посетил мястото на инцидента с кортежа на главния прокурор, предаде репортер на "Фокус".

След като даде подробности около взрива срещу кортежа на главния прокурор, той коментира и израелския експерт по антитероризъм, който бе на мястото на инцидента почти веднага, за да помага на разследването. 

"Аз не знам дали този човек е експерт. Знам, че е имало такъв човек, изяснявам как е стигнал до местопроизшествието. Бил е заведен там от следователите, които са разследвали случая", обясни той. 

"Този човек е пристигнал в България в същия ден, в който възниква взрива. Данни - в какво качество е бил там, какво е правил там - трябва да ви отговори наблюдаващия прокурор, следователите, които видят разследването", добави Демерджиев. 

"Това, което достигна до мен е, че този експерт е пристигнал час и половина преди да настъпи взрива. Каква е причината той да дойде в България, аз не мога да ви кажа. Не мога да правя предположения", каза още служебният вътрешен министър.