Върнаха делото срещу Иван Тодоров от "ТАД Груп" и неговия служител Кристиян Бойков за хакерската атака и изтеклите от НАП данни на близо 6 милиона българи. Причината са неясноти в обвинителния акт, според Софийски градски съд.

Двамата отговарят за изтичането на личните данни на  през лятото на 2019 г. Близо 4 години по-късно обаче делото се връща обратно в прокуратурата, която трябва да поправи обвинителния акт.

Съдията Петър Стоицев посочи, че от обстоятелствената част на обвинителния акт не става ясно кога е извършено престъплението, за което са обвинени.

"В него трябва точно да се каже дата, място на извършване на престъплението. Когато не е детайлна хронологията, се нарушават правата на подсъдимите и те не могат да разберат в какво точно са обвинени", каза магистратът.

Съдът е установил и второ противоречие -  от една страна в обвинителния акт е казано, че Иван Тодоров е действал с евентуален умисъл, а от друга, че е действал с пряк умисъл. По тази причина не се разбира за какво точно е обвинен.

В случай, че прокуратурата не е съгласна със забележките на СГС, тя може да протестира пред Софийския апелативен съд в 7-дневен срок, информира БТА.