През нощта застудяването ще продължи, над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на отделни места - главно в Югоизточна България, все още ще има превалявания от дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, в североизточните райони малко по-ниски, в София - около минус 2 градуса, 

В понеделник преди обяд ще има значителна облачност, която ще започне да се разкъсва и намалява, а по-късно през деня - до слънчево над много райони. Значителна ще се задържи облачността над Западна България. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, в крайните югозападни райони до 9, в София около 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3 и 7 градуса. Температурата на морската вода ще е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността също ще се разкъса и над много райони ще намалее. Преди обяд на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен, по най-високите ни върхове умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на 1200 метра около 0, на 2000 метра - около минус 3 градуса.