Днес над страната ще бъде предимно облачно. Преди обяд на места в Западна България все още ще има снеговалежи, но в следобедните часове временно ще спрат. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик в НИМХ Мартин Славчев. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. В Дунавската равнина вятърът ще е слаб от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат от 1°-2° в северозападните райони до 9°-11° на изток, в София - около 3°.

Вечерта от запад-югозапад ще започнат нови валежи от дъжд, които през нощта срещу четвъртък ще обхванат почти цялата страна. На много места в Западна България ще има условия за поледици. В Северозападна България валежите ще са предимно от сняг и се очаква да се образува нова снежна покривка - до 10 см.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но валеж не се очаква. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури - между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно. През деня на места ще има превалявания от сняг, по-интензивен през нощта срещу четвъртък. Под 1000-1200 метра ще вали дъжд и ще има условия за поледици. Ще духа предимно умерен югозападен вятър, който вечерта ще се усили до бурен и през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, в Западна Стара планина ще има виелици. Максимална температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 1°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.