През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. След полунощ в равнините ще започне да се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в София около минус 4°. Това каза за Агенция "Фокус" дежурният синоптик от НИМХ Красимир Стоев.

Утре преди обяд на много места в равнините и котловините ще бъде мъгливо, като подобрение на видимостта ще настъпва в следобедните часове. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Максимални температури между 4° и 9°, в София - около 7°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури: 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен, по билата до умерен, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 4°.

През дните до събота, в антициклонално барично поле, времето ще се задържи сухо и сравнително топло за периода. В Югозападна България ще бъде почти тихо, в останалата част от страната ще духа вятър от западната четвърт, предимно слаб.

Сутрин на места в низините и котловините ще е мъгливо или с ниска облачност, около и след обяд ще бъде предимно слънчево. Временно усилване на вятъра в Дунавската равнина ще има в събота и през нощта срещу неделя; тогава ще има и по-значителни увеличения на облачността, на отделни места в източните райони е възможно слабо и за кратко да превали. Температурите ще продължат да се повишават.