Пирамидата "Продължаваме промяната“ се появи и ще рухне по начина, по който съвременните биткойн пирамиди и различните койни пирамиди възникват и рухват, по същия начин. Това коментира в предаването "Добър ден, България" на Радио "Фокус" телевизионният продуцент и режисьор Виктор Димчев.

"В опит да се задържи е възможно да се появят всякакви фантасмагористични сравнения или предположения. Едно от тях е това, което Асен Василев направи. Той иска да излъже за пореден път публиката, както неговият колега Кирил Петков многократно го направи миналата година. Разбирате ли, нас ни лъжат, политици ни лъжат. Да се излъже още повече, да може да продължи още повече измамата. То беше категорично опровергано, разбира се, от президента и неговата администрация, но какво от това?

Факт е, че тези хора излъгаха, факт е, че тези хора събраха комисионни, факт е, че цената за януари месец на българския газ ще се увеличи, защото тези хора са получавали комисионни през месеците август и септември, за да купят три пъти по-скъп газ, отколкото в момента бихме могли да купим, доставен по различни начини в България", каза Димчев. 

Според него, служебният кабинет се справя компромисно, като кабинет, който е принуден едновременно да прави преход между онова, което президентът е обещавал и "Продължаваме промяната“ са обещавали допреди време, и онова, което предстои да се случи в България. И в някакъв смисъл промяната в служебния кабинет, в последния му вариант на служебния кабинет е толкова голяма спрямо предишните варианти, че той по-скоро прилича на кабинет, съставен с одобрението на Бойко Борисов и ГЕРБ. Той е про-ГЕРБ кабинет и той между другото се изразява и следва политиките на ГЕРБ по-скоро, отколкото на "Продължаваме промяната“. 

Ева БРАНИМИРОВА