Няма смисъл да се ходи отново на тежки и скъпи избори, които пак ще се платят от хората. Това каза в кулоарите на парламента председателстващият НС Вежди Рашидов преди старта на днешното пленарно заседание, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"Ще опитаме още един ден да изберем председател на Народното събрание. Дано разумът надделее над ината. Моята формула е да търся до край изход за избор на председател.

Идва тежка зима, държавата няма бюджет. Това не са шеги, с които да се забавляваме на гърба на българския народ. Депутатите може да са добре тук, но фактурата в крайна сметка я плащат българските граждани", допълни Рашидов.

 "Тук, в парламента, нито е мястото за омраза, нито за забавление. Всичко има една малка граница, мине ли се тя - не е добре. И като зрели хора тук, се надявам малко разумът да заработи. Вчера имаше добра крачка на смирение, те разбраха, че са само народни избраници", каза още Рашидов.

 "Нека имат позиции, но да не забравят, че са на работа в услуга на хора. Няма смисъл да се ходи отново на тежки и скъпи избори, които пак ще се платят от хората", смята той.