Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе гост на Националния турнир по утринна гимнастика "Ямбол 23“ и "Президентски тест“, чиято цел е насърчаване на активния и здравословен начин на живот на младите хора. Инициативата е част от инициативата "Спортувай с президента", която набира все по-голяма популярност. Това съобщиха от пресцетъра на Министерството на младежта и спорта. 

"Без посветеност на мисията за пълноценното физическо и духовно развитие на младите хора в България трудно ще постигнем амбициозни национални цели и напредък на нацията“, заяви резидентът Румен Радев в приветствието си към деца и младежи от Ямбол.

Над 500 деца от цялата страна представиха гимнастически съчетания в Линейния парк "Тунджа" пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели. В рамките на президентската инициатива младите спортисти демонстрираха физическите си способности в няколко различни дисциплини.

"Впечатлена съм от големия брой участници. Поздравявам организаторите за идеята и нейното осъществяване. Радва ме, че все повече хора у нас разбират, значението на спорта – той е здраве, най-доброто средство за борба с различните зависимости. Спортът учи и на качества, които са полезни за цял живот - дисциплина, отговорност, феърплей, как да печелиш и губиш с достойнство“, каза Весела Лечева.

"Задължение на всяка власт - централна или местна е да направи така, че в действителност спортът да стане начин на живот на българските граждани", отбеляза още министърът на младежта и спорта.