Освободиха срещу парична гаранция от 20 хиляди лева бизнесмена Велико Желев. Наложена му е забрана да напуска страната. Строителният бизнесмен беше обвинен за изнудване и нанасяне на телесна повреда на свой служител. 

Вчера Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Велико Желев и го остави в ареста за 72 часа. Според прокуратурата със сила той е принудил свой служител да подпише задължения в размер на 68 милиона лева. От вчера обаче са извършени нови действия по разследването. Разследващ полицай при СДВР е извършил нови действия по разследването, от които не се установява да е извършвана принуда, в степен, която да обосновава искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Прокуратурата е преценила, че няма опасност Велико Желев да се укрие или да извърши ново престъпление. Затова в ранния следобед той беше освободен от ареста на Националното следствие.

“Никога нито аз, нито който и да е от моите служители, не е нанасял каквито и да било удари на Благой Андонов - бившият наш служител", каза пред NOVA бизнесменът.