Това, което аз чух, е заявка за общо управление на ГЕРБ, ДПС и БСП. Това каза в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Асен Василев във връзка с отказа на партията да отиде на лидерската среща, която се проведе днес в зала "Изток" на парламента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Аз мисля, че нашият извод не е важен. Важен е изводът, който българските граждани ще си направят. Той трябва да е базиран на това, което се чу в срещата. Това, което аз чух, е заявка за общо управление на ГЕРБ, БСП и ДПС, което автоматично означава, че това, което видяхме като хартиена коалиция, като коалиция за избор на господин Рашидов, като коалиция, която днес отстреля скоростно шефа на Сметната палата, защото не им е удобен. Ако вземе мнозинство след изборите, ще се сформира правителство в следващия парламент и ще върне назад България", каза Василев.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни, че от ПП не са отишли на срещата, защото според тях ГЕРБ и ДПС не биха могли да реализират национални приоритети. 

"Тя ни покани на срещата и мисля, че говори с господин Петков и той каза, че ние няма да отидем на срещата. Ние не смятаме, че комбинацията ГЕРБ и ДПС може да реализира каквито и да е приоритети в тази държава", обясни той. 

Василев заяви също, че Борисов не иска да води разговори с ПП. Според него двете парламентарни групи трудно биха могли да водят диалог помежду си. 

"Очевидно господин Борисов не иска да си говори с "Продължаваме промяната“, а с БСП защо са намерили обща тема на разговор, трябва да питате господин Борисов и госпожа Нинова. С нас обща тема на разговор му е много трудно да си намери, тъй като ние държим много на съдебната реформа. Очевидно това е голям проблем за ГЕРБ", заяви Василев.