От снимковия материал изглежда, че това е пиратка, която е трябвало да изплаши зайци. Така Асен Василев от ПП-ДБ определи атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, предаде репортер на "Фокус".

Той коментира и темата за бюджета, смята, че е много по-добре парите за общините да се решават в Народното събрание. "В бюджета има много ясни параметри - 3% дефицит, без вдигане на данъчните ставки. ГЕРБ-СДС трябва да реализира първия мандат", посочи Василев.

Той бе категоричен, че кабинетът, който се предлага от ПП-ДБ, се решава само от  парламентарната им група. "ГЕРБ спечелиха изборите. Първият мандат отива при тях и те трябва да го реализират по един или друг начин. Всичко, което поискаха от нас, го направихме. Представихме кабинет, за да имат те пълната информация и да вземат отговорните решения за страната. Ако не успеят, ние вече показвахме каква е програмата и състава на кабинет. Ако се стигне до втори мандат ще говорим с всички политически партии за подкрепа на този кабинет, добави той.