Днешната пресконференция, дадена от депутата от ПП-ДБ Радостин Василев  може да е продиктувана от лични мотиви, но направи нещо много важно за българското общество, съобщават от ВМРО. Ето какво пишат още те: 

От изтеклите записи в публичното пространство днес става ясно, че в момента в България се готви едно правителство от хора, приближени до чужди посолства, което е антибългарско, антинационално и в разрез с всякакви норми на морала. Кирил Петков разяснява без всякакъв свян как получава инструкции отвън за вътрешнополитически решения за собствената ни държава. От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се одобряват от чуждо посолство. Нека го кажем направо – от посолството на САЩ!

Това е национално предателство! Нещо повече - това е престъпление по смисъла на българското законодателство. Припомняме чл. 103 от Наказателния кодекс на Република България: "Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години…“ (и сл. чл. на НК). Трябва да е ясно едно – за подобно национално предателство се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно.

Свидетели сме на грубо, арогантно, безпрецедентно погазване на българските национални интереси. Поругаване на нашето национално достойнство и тотална капитулация на едни "йесмени“ пред чужди интереси и чужди господари. Тези хора не само не бива да бъде допуснато да съставят кабинет. Те незабавно трябва да напуснат политическата сцена, защото доказаха, че работят срещу собствения си народ.

Когато преди година обяснявахме, че правителството на Кирил Петков и Асен Василев е къща от карти, а те самите са сламени хора, които са поставени тук, за да изтъргуват интересите на България, бяхме игнорирани и осмивани. Когато преди изборите на 2 април казахме, че се готви правителство "Магнитски“ и затова отказахме да участваме в това пародийно шоу, отново бяхме репликирани от шумните платени говорители на ПП-ДБ и ГЕРБ.

Когато двойните стандарти на Европейския съюз с всичките им механизми притиснаха същите тези "йесмени“ да продадат националния интерес и да премахнат ветото за членство РС Македония в Общността, отново бяхме критикувани.

Е, какво стана днес? Един от техните потвърди всичко, което ние от ВМРО говорим от повече от година. И за жалост се оказахме прави!

Ние от ВМРО, за разлика от други партии, искаме ясно да заявим, че не сме срещу Европейския съюз. Ние сме срещу двойните стандарти и безапелационната намеса на Брюксел във вътрешните дела на страните членки. Ние сме за Европа на отечествата и нациите. Категорично НЕ сме за сегашната Европа на Урсула Фон дер Лайен, която се държи като концесионер на националния суверенитет и реди правителства и директори на службите за сигурност в България!

Държавата е превърната в циркова арена за изява на клоуни и на това трябва да бъде сложен кай веднъж завинаги! Оттук насетне не трябва да има никаква милост към националното предателство и безгръбначните мекотели, които искат да подчинят държавата ни на чужди господари!

Ето защо ние от ВМРО внесохме днес сигнал до главния прокурор на Р България за престъпление по глава първа от Наказателния кодекс, а именно "Престъпления против републиката“.