През нощта на места в Югозападна и Централна Южна България все още ще превалява, но валежите постепенно ще спират. Облачността над цялата страна ще се разкъса и намалее до предимно ясно време. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°, съобщиха от НИМХ.

Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно над Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 20°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

По Черноморието ще е слънчево, с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-19°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Над около 2300 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 5°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от югоизток. Минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните - между 21° и 26°. В сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможно е да са локално интензивни и значителни по количество, с градушки. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.