Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършват действия по разследването по  досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

Във връзка с проведени незабавни действия по разследването е установено, че смъртта на 55-годишния мъж от Куклен, е настъпила вследствие на причинените му множество травматични увреждания по цялото тяло при нанесен му побой. 

На 29.12.2022 г., около 22.00 часа на телефон 112 е получен сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние в двора на къщата му. Пристигналият на място екип на ЦСМП – Пловдив е констатирал смъртта на Л.Л., на 55 г.  Мъжът е починал в резултат на нанесен масивен побой след възникнал битов скандал.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив са извършени действия по разследването - оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели и други.

Към момента за срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан  М.П., на 48 г. Предстои спрямо него да бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство и да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, както и да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“.