Разпоредителното заседание по делото за убийството в Куклен заради една ракия за втори път не можа да се проведе. Този път причината е, че съдията е болен. Предишния път се отложи, тъй като се оказа, че братът на починалия е нередовно призован, предава "Фокус".

Срещу 49-годишния подсъдим Мариян Паскалев е повдигнато обвинение, че умишлено е умъртвил 55-годишния си съсед Ламбри Ламбрев, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Мариян и Ламбри живеели в съседни къщи в Куклен. Често си гостували и  употребявали алкохол. Понякога се карали за дребни неща, както се случило и на 28 декември 2022 г. Тогава Мариян обвинил Ламбри, че е разбил вратата на къщата му и е взел от ракията му.

На следващия ден вечерта Мариян се прибрал в дома си и употребил алкохол. Решил да потърси обяснение от Ламбри заради ракията. Отишъл в къщата му, където между двамата възникнал скандал. Мариян започнал да му нанася силни удари с ръце по главата и тялото, завлякъл го извън къщата и продължил да го бие. 

След това го изоставил в безпомощно състояние, прибрал се в дома си и продължили да употребява алкохол. По-късно роднина на Ламбри подал сигнал на тел. 112. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта му.

Обвиняемият Мариян Паскалев е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража“.

На предишното съдебно заседание стана ясно, че двама свидетели не желаят да участват в съдебния процес и не искат да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански лица. Синът на убития претендира за 3000 лева разноски за погребение, помен и паметник на починалия, както и 100 000 лева неимуществени вреди.