Стотици хиляди вече са последователите на Facebook група, в която подкрепят майки на деца с увреждания.

В групата може да намерите свещи, бижута, картички, чаши, които са ръчно изработени и създадени с много любов. Средствата отиват за лечението и подобряването на живота на децата.

Една от майките в групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане" Невена Илиевa разказа пред камерата на "Фокус" как се е присъединила към групата и за изработката на куклите, с които взима участие.

"Присъединих се преди 2 години. Моя позната, която беше в нея, ме информира и ме посъветва да пробвам. Започнах с изработката на коледни джуджета и ангелчета, а когато ги публикувах имаше много голям интерес. След това ми дойде идеята за кукла, която да е полезна за дома", разказа Невена Илиева.

Под думите ѝ самата изработка на една кукла отнема около 4 часа.

"Най-хубавото е, когато някой клиент е доволен от това, което си направил и това му доставя огромно щастие. Това е най-големият подарък, който всяка една майка от нас, получава. Най-специфичното, което са искали да изработя е кукла като Круела де Вил, която беше голямо предизвикателство за мен. Искали са също Гонзо и Попай - Моряка. Правя кукли за деца - аутисти. Радвам се, че тази група съществува, за да мога да усмихвам хората", допълни Невена Илиева.