Посолството на Република България в Република Южна Африка търси още информация по официален ред от властите в държавата за убийството на българския бизнесмен Красимир Каменов, известен с прякора Къро, и съпругата му, съобщиха от Външното ни министерство. Веднага след постъпването й ще я предаде на компетентните власти в България.

До този момент официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което е установило и поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби.

Всяка постъпваща от посолството ни в Република Южна Африка информация се предава в оперативен порядък на Министерството на вътрешните работи по компетентност, съобщиха още от Външно.

Името на бизнесмена е свързвано с редица знакови престъпления.

Красимир Каменов /Къро/ бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Той се издирва по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство. 

Той е обвиняем и в подбудителство за убийството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал "Лозенец" миналата година. Това се случи, дни след като на пресконференция  главният прокурор Иван Гешев Каменов го обяви за участник в схема за търговия с влияние, дори подкрепи със записи това. От прокуратурата нарекоха това "заговор" за сваляне от поста на полицейски началници и на самия Гешев. 

Той трябваше да бъде арестуван, в случай че бъде задържан.