Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите и Комисията по земеделието, храните и горите останаха и днес без избран председател след проведените гласувания в пленарна зала, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

Вчера от "Продължаваме Промяната" (ПП) издигнаха за председател на комисията по младежта и спорта Радостин Василев. От ДПС номинираха Халил Летифов. След гласуването вчера никой от двамата не получи подкрепата на пленарна зала.

Днес депутатите отново гласува въпросните номинации, но до избор отново не се стигна.

За номинацията на Радостин Василев от ПП гласуваха 87 народни представители, 94 бяха "против", а 41 гласуваха с "въздържал се".

Халил Летифов от ДПС получи подкрепата на 103 народни представители, 62 бяха "против" и 57 гласуваха с "въздържал се".

Депутатите отново не избраха председател и на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, за която и днес не бяха направени номинации.

Иван Христанов от ПП, който бе предложен за председател на земеделската комисия в парламента и който вчера не бе подкрепен в пленарна зала, отново не бе избран днес. При гласуването в пленарна зала той събра 68 гласа "за", 64 "против" и 92 "въздържал се".