Трафикът след Великден: Верижни катастрофи и километрични опашки

В последния почивен ден след Великден трафикът бе изключително интензивен. Това доведе до пътнотранспортни произшествия и множество задръствания в цялата страна. 

Тежка катастрофа на АМ "Тракия" в района на Пазарджик предизвика километрична опашка от автомобили. Вследствие на инцидента няма загинали хора. Всички пострадали са откарани са само с леки наранявания. 

При друг случай от днес автомобил се запали на АМ "Тракия" преди разклона за Зимница. Това наложи незабавна реакция от противопожарните служби. Пътуващите в автомобила са излезли бързо и няма данни за жертви или пострадали.

Тир се завъртя на пътя между Велико Търново и Русе. При инцидента няма пострадали хора, но бе създаден обход пред Горна Оряховица, тъй като движението бе блокирано. 

ПТП стана и на пътя между Банско и Гоце Делчев. Няма данни за пострадали при инцидента.

Километрично задръстване се образува по път Е79 между Лютидол и Ребърково. При ограничения между 50 и 40 км/ч., автомобилите се движеха с 10 км/ч. 

Интензивен бе трафикът и по граничните пунктове. Километрични опашки се бяха образували по границите с Гърция и Румъния. 

По-рано през деня от МВР съобщиха, че за последното денонощие са установени 43 водачи, шофирали след употреба на алкохол, и 11 - след употреба на наркотици. За същия период са били проверени над 12 000 водачи, като са съставени над 2000 фишове и акта.