Ще се явим на свиканите от президента консултации. Може би е редно да се явим в разширен състав, защото има няколко важни теми за разговор - основната е шансовете и възможностите за сформиране на управляващо мнозинство и на правителство в рамките на този парламент, заяви в парламента Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

Според него друга важна тема е Бюджетът за 2023 година, удължаване на бюджета за 2022 година, включително и темата енергетика.

"Декларираното желание на президента да не бърза с връчването на мандатите - считам, че това е правилно. На този парламент трябва да се даде шанс, защото в противенн случай опцията бързи избори би възпроизвела сегашната ситуация и ние бихме били поставени пред същите задачи, пред които сме в поставени в момента. Единствената разлика, която би се отразила в отлив на подкрепа за някои политически сили е тамата за отговорността - кой ще е виновен за неспособността на това Народно събрание да сформира управляващо мнозинство", каза Томислав Дончев, цитиран от БНТ.