Сега сме в една фаза, в която голямата новина беше, че изобщо сме се срещнали. Това каза Тома Биков от ГЕРБ в ефира на БНТ.  "Нещо, което в нормална ситуация би трябвало изобщо да не е новина. Мисля, че от тази гледна точка беше позитивен момент. Друг е въпросът какво си казахме, че имаме много сериозни разминавания по отношение на бюджета за следващата година, изобщо за следващите 3 години“.

Неразбирането идва там, където започва маркетингът, аз усетих по време на тази среща силните качества на Василев като спецалист по маркетинг и недостатъците, които са очевидни като финансист, заяви Биков. "Ние не сме склонни да се занимаваме с маркетинг, а с финанси, бюджет и то сериозно“.

Знаете ли какъв погром е в българската култура по лично настояване на Асен Василев, попита Биков. "Ние не можем да се договорим за тези 16 точки, които представят  от ПП, защото те не означават нищо“.

Обявената от нас конструктивност е да разговаряме с всеки, готови сме да направим компромиси, не сме толкова инфантилни да броим мандатите, допълни Биков. "Разговорът е дали можем да създадем концепция за излизане на страната от кризата. Няма да направим компромис с нормалността, аз съм убеден в това свое мнение, че не бива да правим компромис с нормалността".

Ние полагаме усилия да се променяме, защото всяко нещо, което не се променя, означава че е умряло, докато ГЕРБ е жива партия – тя ще се променя. Всяка промяна е предизвикателство за всички, допълни Биков.