Ако няма парламентарно мнозинство, разумен бюджет не може да бъде приет. Голямото наддаване ще продължи при всеки следващ бюджет, ако няма мнозинство. Затова казваме, че бюджет трябва да има, но ако няма кой да носи отговорност за него, е по-добре настоящият бюджет да бъде продължен с още няколко месеца. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в ефира на БНТ.

"Комисиите бяха сформирани рекордно бързо в този парлаемент. Дали 48 НС е в състояние да излъчи кабинет, това предстои да видим. Изобщо не е ясно, въпреки очевидният факт, че България спешно се нуждае от редовен кабинет и парламентарно мнозинство, което да носи отговорност за много тежки решения, които предстоят, заяви Биков.

Полагаме всички усилия първият мандат да бъде осъществен, защото това е нормално, категоричен е той.

"За мен беше грешка, че бяха отказани разговори по принци. Отказът от разговор ще постави после въпроса, ако нас ни поканят на разговор какво се е променило за тези 3-4 седмици. И това ще усложни още повече задачите. Ние сме готови да разговаряме и няма значение дали е първи или трети мандат. Ние призоваваме към възстановяване на политическия диалог“, заяви още политикът.

Ние обявихме, че искаме да съставим кабинет с проевропейска и антикризисна насоченост, допълни Биков.

Ще гласуваме оръжия за Украйна без условия, заяви още Биков.