През нощта от запад облачността ще са разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи облачността над южните райони и там ще има валежи от дъжд. Вятърът ще отслабне и ще е до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 0°.

Утре над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-значителна облачност ще има над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България до вечерта ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 7°. Това съобщи за "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Боряна Маркова.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, който през деня ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, често намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.