Хората, които каня на събитието BookTalks, са тесни специалисти в своята сфера. Това са хора, които четат и се интересуват от книги, те имат опит. Всяка книга, представена на BookTalks, е пречупена през техния житейски и професионален път. Това дава стойност – участниците да чуят историята на човека през книгата. Това каза организаторът на събитието Таня Терзийска за "Фокус" в предаването "Човекът на фокус". 

BookTalks е месечно специализирано събитие, на което хора от бизнеса разказват за своите любими книги. Първото му издание е през 2019 година, става ясно от думите на Терзийска: "Интересното в събитието BookTalks е, че книгите винаги се избират от лекторите, защото е много важно те да са вдъхновени от тази книга, тя да им е помогнала по някакъв начин да се справят с лично кариерно предизвикателство", обясни Таня Терзийска и допълни, че преобладават книгите за личностно развитие, не само предприемаческите. 

По време на събитието се създава дискусия между лектора и присъстващите, което според нея също е много ценно, защото създава нови перспективи към представяната книга.

"BookTalks работи на няколко нива и едното е, че дава възможност на гостите също да споделят това, което ги е впечатлило от книгата. Тези контакти създават среда. Това, да имаш нетуъркинг мрежа, е колкото важно за кариерата и бизнеса ти, толкова и за твоето личностно развитие", обясни Терзийска.  

Следващото събитие на BookTalks ще се проведе на 22 април. Гост лектор е Аглена Шаркова, която е специалист по когнитивно поведение и ще сподели своя прочит на книгата "Изкуството да бъдеш Бог".