През следващото денонощие ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но над повечето райони ще е предимно значителна. На места, главно в Западна и Северна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 5°, преобладаващите максимални ще са между 10° и 15°, в София - около 12°. Това съобщи съобщи за "Фокус" дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, след обяд ще се понижава и до вечерта вече ще е по-ниско от обичайното.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места ще превали слаб сняг, под около 1500 метра - слаб дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

В събота облачността временно ще намалее, но след обяд отново ще се увеличи, в крайните северозападни райони ще превали дъжд. Вятърът от запад-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините. Температурите значително ще се повишат и максималните в отделни райони отново ще надхвърлят 20°. В неделя и понеделник ще има променлива, по-често значителна облачност и на места, повече втория ден, ще превали дъжд. В неделя в много райони северно от планините и в Източна България ще духа силен югозападен вятър и ще бъде топло - минималните температури ще са между 7° и 12°, максималните - предимно между 18° и 23°. В понеделник от запад ще започне понижение на температурите, но в Източна България ще остане с южен вятър и топло за февруари. На места ще има и валежи, предимно от дъжд, повече като количество в планините, където над 1200 метра ще вали сняг.