Народният представител от ГЕРБ-СДС в 48-то Народно събрание Стефан Шилев направи анализ на действията на четворната коалиция, научи Информационна агенция "Фокус“ от публикация в социалната мрежа. 

Днес, възмутен от наглостта на активистите на четворната коалиция, ще напиша моите очаквания за първите дни на следващата седмица. Тъй като не е имало кой знае какво изнасяне на разкрития за това, какво свърши т.нар. "зелен октопод“ в Министерството на околната среда и водите, ще се направя на оракул и ще предположа, че съвсем скоро ще има такива!

Разкрития за антибългарската дейност на шепа заинтересовани лица в МОСВ с единствената цел да докажат правотата си и да извлекат ползи. За какво става дума:

Охраната на парк Централен Балкан е преотстъпена на външна организация срещу заплащане. Да преотстъпиш законово регламентирани задължения и отговорности от държавата на частна фирма си е престъпление. Дали ще има кой да разследва?!

Но, да оградиш и Балкана с ограда си е идиотщина. "И днес йощ Балкана спомня тоз ден бурен, шуми и препраща славата му дивна като някой ек. От урва на урва, от век на век!" Кощунство

Интересите на четворната коалиция и на октопода са ги довели да подписване на ангажимент за ограничаване на емисиите от маришкия басейн с 40% до … 2026 г., а не 2036 или 2040 г. при подписване на отпускане на средства по Плана за възстановяване. Кой ще отговаря за това? Трябва предоговаряне! Аз съм против затваряне на държавния ТЕЦ, пък и на частните. ОТ ГЕРБ-СДС сме против 50 000 работници и техните семейства да останат на улицата. Няма да го позволим.

Смяната на технологията и намаляване на емисиите може да има чрез еврофинансиране, но не и спиране! ТЕЦовете дават 40% от електроенергията на България, водещ производител на Балканите. Може би това е целта. Кой служи на чужди интереси при условие, че в Полша огромна част от енергийното им производство е базирано на въглища, във Франция на АЕЦ? Затварянето на нашите ТЕЦ е от полза за съседни страни производители на ток.

Опитът на същия този октопод да измъкне средства за тунел при Кресна се оказа неуспешен. В сеизмична зона да правиш тунел дълъг 15 км и повече е огромна авантюра. Когато обаче имаш вече набелязан изпълнител, си е чиста далавера.

Бръщолевенето на хора, част от октопода, за санкции от ЕС са смехотворни, имайки предвид прозрачната процедура за избор на изпълнител и използваната методика при определяне на природозащитните цели за опазване на видовете от защитените зони.

Ще бъдат спасени много човешки животи запазвайки природното богатство на България. Единствената загуба ще е за тарикатите с тунела!

Един добър завършек е, че народът им отказа доверие, като ги изгони от 48то НС. На ред са специализираните органи!