Мисля, че нашите политици са глухи и се правят на глухи, което е още по-лошо - никой не желае да чуе другия. От живота си аз знам, че да доказваш своята правота е много лесно, по-трудно е да разбереш чуждата правда, чуждите аргументи. Това каза писателят и драматург Стефан Цанев.

"Истинската дилема ще настъпи след следващите избори и не знам това политиците не ли го подозират, защото както върви, "Възраждане" ще стане втора политическа сила. Стане ли това, проблемът за нашата държава става кардинален - оставаме ли в ЕС или не, оставаме ли в НАТО или не, акламации ли на Русия, че воюва в Украйна, или ще продължим да я осъждаме. Това предстои да се случи, защото "Възраждане" ще постави противоположни интереси на тези, които сега всички други партии защитават. Политиците трябва да бъдат готови за тази дилема, която ще настъпи наистина, защото зад "Възраждане" ще застанат всички недоволни от всички други политици", прогнозира той.

Според писателя тази тенденция е много опасна, а от настоящата ситуация и битката между партиите печели само президентът, който "вече овладя положението", съобщиха още от БНТ.

"Страхувам се, че насила партиите ще направят от Румен Радев кандидат-диктатор. Нека ми прости тези думи, но той е принуден вече да управлява".

Лошата демокрация неминуемо ражда желанието за силната ръка, за решаването на нещата по кардинален начин, смята Стефан Цанев.