През месец април Фондация “Общност в помощ на зависимите" обявява началото на кампания за набиране на средства за лечение на зависими към наркотични вещества, алкохол и хазарт - “Дари в помощ на зависимите - всеки живот е важен".

Зависимостта не е избор, слабост на характера или липса на воля. Зависимостта е заболяване, което изисква лечение и подкрепа. В момента в Терапевтичен център "Свети Илия" към Фондация “Общност в помощ на зависимите" се лекуват 32-ма души с различни зависимости и от различни краища на България - Русе, Плевен, Велико Търново, Варна, Пловдив, София и др. Повечето от тях са млади хора с различни по вид и продължителност употреби на наркотици, алкохол, хазартна зависимост и комбинирани зависимости (две и повече едновременно).

Ежедневно нашите специалисти работят със зависимите по утвърдена интензивна терапевтична програма, която включва когнитивно-поведенческа терапия, психодрама и много други дейности, с цел преодоляването на стереотипното им поведение. Освен това лечението в Терапевтичен център “Свети Илия" включва пълна издръжка: спане, хранене три пъти дневно и активни спортни дейности. Допълнително при нужда се подсигуряват лекарствата, необходими за лечението им, консултации с лекари-специалисти, зъболекар, някои от тях имат нужда и от правна помощ.

6 човека се лекуват изцяло на издръжката на Фондацията, защото нямат никаква финансова възможност. Сумата, която ни е необходима, за да ги подкрепим за два месеца лечение, възлиза на над 21 600 лв.

Как Вашето дарение ни помага?

30 лв. покриват седмичните лекарства на един човек.

60 лв. дават възможност на един човек да посети лекар специалист.

450 лв. посрещат нуждите на един човек за седмица лечение.

1800 лв. покриват цял месец лечение за зависим, който няма финансовата възможност за такова.

Горди сме, че към момента 17 човека, които преминаха пълната програма при нас, вече са пълноправни членове на обществото ни - учат, работят и се развиват.

Голямата амбиция на Фондацията е да получи държавна подкрепа за осигуряване на напълно безплатен достъп до ефективно лечение и рехабилитация на зависимости.

Фондация "Общност в помощ на зависимите“ е създадена през септември 2020 г. в

гр. Габрово. Мисията на основателя ѝ Илко Бояджиев е да подаде ръка на много хора, които са изпаднали в плен на зависимости. Всички ние вярваме в каузата, че "Не всички хора са зависими, но всички зависими са хора“.

Можете да ни подкрепите чрез дарителски SMS на номер 17 777 с текст DMS NEZAVISIM. Кампанията ни в Платформата.

По сметката на фондацията:

BG39UNCR70001524123314

За контакти и допълнителна информация:

Илко Бояджиев – 087 694 5908

www.v-pomosht-na-zavisimite.com; FB&IG: @in.help.of.addicts