Все още официална покана за разговори с ГЕРБ-СДС от "Има такъв народ" не са получили. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов, като допълни, че очаква това да стане по официален ред.

Народният представител коментира и какви са очакванията на ИТН от подобна среща: "Очакваме реалните приоритети и политики да бъдат поставени най-после на масата, защото първата среща, която проведохме с г-жа Габриел, беше една нормална, диалогична среща в тона на парламентарните разговори между партиите". Балабанов подчерта, че приоритетите, представени от първите в парламента, са добри, но им били представени по-общо. Очакванията на ИТН са разговори в детайли да бъдат осъществени в най-скоро време.

"Парламентът продължава да е заложник на ината на втория". Така депутатът коментира забавените срещи между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. По думите на Станислав Балабанов Кирил Петков няма право да бави процедурата, защото е загубил изборите.

Народният представител обясни при какви условия "Има такъв народ" ще е категорично в опозиция. "

Ако първите две политически сили накрая постигнат съгласие и видим един опасен финансов министър в лицето на Асен Василев, който срина финансовото състояние на държавата, само и само да бъде в един бъдещ кабинет на ГЕРБ", каза Балабанов. 

По думите му разговори за имена с партията на Бойко Борисов не са водени. Депутатът заяви, че "ИТН не отива на разговори с идеята да се натиска за властта". 

"Все още до нас не са стигнали конкретни предложения или идеи ние да излъчваме министри или да вкарваме министри в един такъв проектокабинет", допълни той.

Ако обаче се стигнело до реални предложения, от ИТН щели да ги обсъдят, за да може държавата да тръгне в определена посока. Хипотезата, при която не се сформира редовен кабинет с първия мандат, обрича идеята за втори такъв, смята Балабанов, съобщиха от NOVA.

Според Балабанов Мария Габриел е "доста добре прието е Европа име". Той твърди, че моделът "ГЕРБ" е бил надграден в последните години от "Продължаваме Промяната" и подчерта, че вижда положителна промяна в действията на първите.