Намериха тялото на изчезналия 32-годишен Борислав Боянов от Батановци. Той беше в неизвестност от осми април. Според първоначалния оглед мъжът се е удавил. Близките му разказали, че е страдал от психично заболяване. Тялото на мъжа е открито в река Струма от спасителите, които намериха Сашко от Перник. Борислав е забелязан за последно пред хранителен магазин в центъра на Батановци в събота.

"Сигналът за изчезнал мъж е подаден от майката на починалия в понеделник. Веднага са предприети оперативно-издирвателни мероприятия. Поискано беше и съдействие от клуба по делта и парапланеризъм в Перник, част от който са доброволците Веско и Милко. така, заедно със служители на Областна дирекция на МВР бяха сформирани съвместни екипи по издирването". Това заяви в ефира на NOVA Веселин Георгиев, който е един от участниците в издирването.

"Бяхме благодарни, че можем да помогнем и се отзовахме. Обадихме се на колеги от клуба и заедно с полицията започнахме претърсването на района, в който би могъл да е изчезнал мъжа", разказа доброволецът Милко.