Преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България и на отделни места в крайните източни райони ще превали дъжд. След обяд над Западна и Централна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили, в Източна България до силен, но вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра - около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури: 18°-22°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.